fredag 27 mars 2009

Hm kanske blir det cowboy käk till helgen

Nu är det då änteligen fredag en helg som kommer bestå av både ordningsvakts jobb och mycket matlagning förhoppningsvis. Jag får ofta frågan om jag gillar chili eftersom jag odlar egna chilifrukter... Svaret på frågan är japp det gör jag, ett riktigt långkok skall det vara helst en heldag som man avslutar med lite god chiligryta med ett gott bröd till.


Så här gör jag min chiligryta

  • Bryn på färs ordentligt
  • Tillsätt lök. vitlök, morrötter som är skivade låt fräsa en stund till
  • Sedan kommer tomatpuré och lite sambal olek och en gnutta fond med vatten låt koka under lock sakta och lungt 3-4 timmar. Tillsätt mer vatten vid behov
  • Nu skall parikan i röd, gul, orange men dock ej grön
  • Låt koka ett par timmar till
  • Nu är det dags för servering men innan så skall vi ha med bönor, vita , svarta och röda samt lite färska jalanpeno. Låt chilin dra sig 10-15 min servera med ett gott bröd typ lantbröd

1 kommentar:

Annika kort & gott sa...

Det blev ingen chili den här helgen, men det blev gott ändå!
kram Annika