torsdag 8 april 2010

Nu var....

...det ett tag sedan jag gjorde några inlägg i bloggen. Har liksom inte varit på G för det, men nu tänkte jag passa på att tipsa om två TOPP desserter, blåbärspannacotta och fryst halloncheesecake.

Blåbärspannacotta

Detta behöver du till 4 port
4 dl vispgrädde
1 dl frysta blåbär
1/2 dl strösocker
2 st gelatin blad

Börja med att lägga gelatin bladen i kallt vatten.
Koka upp grädden tillsammans med krossade blåbär, vispa lätt så att grädden får en lila färg.
Ta av kastrullen från värmen och tillsätt sockret.
När sockret löst sig kramar du ur vattnet från gelatinbladen och blandar ner dessa.
Häll upp i mindre skålar eller varför inte i vinglas...

Fryst hallon cheescake i muffinsformar

Detta behöver du till 12 st
BOTTEN
15 st digestivekex
75 g smör
2 msk socker

FYLLNING
200g färskost
3 st äggulor
2 dl socker
1tsk vaniljsocker
1 dl hallon
2 dl vispgrädde

Krosssa kexen i matberedaren.
Tillsätt sockret och det smälta smöret.
Fördela blandningen i 12 st stora muffinsformar.

Vispa ihop färskost, äggulor, socker och vanljsocker.
Rör i hallonen.
Vispa grädden och vänd ner den i smeten.
Fördela i formarna och låt sedan stå i frysen i ca 4 timmar.

Lycka till
...Putte...

Inga kommentarer: