lördag 26 juni 2010

Midsommar...

är ju ännu en svensk mathelg. Igår var vi i stugan och käkade sill och potatis och diverse tillbehör med svärfar svågrar samt svägerska och tillhörande juniorer. Avslutade den delen av dagen på Bäckalyckan i skillingaryd med lotter och dans runt stången Kvällen avslutades hemma hos oss med grillat och uppslutning av plastsyrran med respektive och världens bästa Måns

Grill menyn för gårdags kvällen var följande:

  • Vitlöks bröd med tomat och rödlöks sallad
  • Grillad karré samt kyckling och baconlindade köttfärs spätt
  • fetaost sås och sweetchili och vitlökssås
  • glass tårta med färsk frukt
Kanske inte var konstigt att man var mätt när vi väl intog våg rätt läge omkring 02.30. Vill passa på att ge er en marinad till fläskkött och en glace till kyckling som jag kan rekommendera bägge två.

BBQ marinad
  • 4 delar starkt kallt kaffe
  • 2 delar ketchup
  • 2 delar chilisås
  • 2 delar dijon senap
  • 1 del worchestersås
  • 4 delar raps olja
Blanda allt ordentligt låt vila ca 1 timma innan du lägger köttet i marinaden. Köttet kan med fördel ligga över natten i marinad

Mango chutney glace till kyckling
  • 1 dl mango chutney
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk sesam olja
  • 1 tsk sambal olek
Blanda och värm försiktigt

Lycka till vid grillen
::: Putte:::

1 kommentar:

Poohtra sa...

Allt låter mumsmums !
Idag ska jag göra DIN Pålkudding !!
Ha det gott.
kramkram från Petra