söndag 15 augusti 2010

Så var detta med ribbs

Eller tunna revben som en del vill kalla dom, För att lyckas med detta skall du inte slänga dom råa på grillen utan visst förarbete krävs. Lägg revbenen i en kastrull lägg i lök morrötter och vitlök samt salt. Låt koka upp och skumma av sänk värmen och låt ribbsen sjuda i 45-60 min.

Ta upp ribbsen och låt dem svalna. Gör en god glace typ...

Detta behöver du:
2 dl chilisås
2 msk rå socker
2 msk soja
1 dl äppelmos 1.5 - 2,5 tsk liquid smoke
2 msk dijon senap
3 vitlöks klyftor pressade eller rivna
Låt allt koka ihop på svag värme och låt svalna

Tänd grillen värm ribbsen lätt innan du börjar att lägga på glacen, vänd ribbsen ofta, i och med sockret i glacen så fastnar det lätt på gallret
Till detta skulle jag servera cole slaw en pilsner kan det bli mer sommar......

Lycka till ::: Putte:::

Inga kommentarer: