söndag 11 december 2011

Leilas saffransskorpor en jul tradition hos oss

En av många jul traditioner hemma hos mig och Annika är Leilas saffransskorpor. Detta behöver du
Ingredienser
100 g smör
1 g saffran
2 st ekologiska ägg
5 dl vetemjöl
1.5 dl strösocker
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl sötmandel

Gör så här
-Sätt ugnen på 175 grader.
-Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
-Blanda de torra ingredienserna med hela sötmandlar och vänd ner det i bunken.
-Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
-Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
-Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.
-Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
-Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

Inga kommentarer: