tisdag 1 januari 2013

Till minne av min mamma, grunden till matlagningsintresset

Grunden till mitt matlagningsintresesse är min mamma Britt Andersson som lämnade oss på annandag jul 2012. Mamma älskade att ha bjudningar och allt lagades från grunden. Hemma var det fest när jag fick köpebröd eller köpt fikabröd under min uppväxt. På helgerna gick mamma alltid upp tidigt för att baka färska frallor till mig och pappa.

Eftersom vi är i juletider så kan jag nämna att det fanns inte ett julbord under 25 olika rätter. Det recept jag tänker bjuda på i detta inlägg påminner även det om jularna hemma på Vätterslund. Oavsett var julafton firades så kom alltid mammas bror med fru och mina kusiner på juldagen. Då skulle det vara stor middag och alltid ingick denna vitkålssallad.

Detta Behöver du 
1 ägg
1 msk vetemjöl
1-1,5 tsk senapspulver
1,5-2 dl socker
3/4 dl vatten
3/4 dl matättika
Vitkålshuvud
2 dl visp grädde

Så gör du
Rör ihop ägg, vetemjöl, senapspulver och socker. Tillsätt vatten och matättika under omrörning på spisen. När smeten kokat ihop låter du den kallna och rör ut den med vispgrädden. Strimla vitkålen fint med mandolin eller osthyvel. blanda ihop och låt stå svalt en stund så att vitkållen tar åt sig av smaken från dressingen

1 kommentar:

Cathrin sa...

Låter gott....måsta jag testa någon gång.Din Mamma hade varit stolt över detta inlägg det vet jag utan att känna henne. Kram Cathrin