tisdag 5 maj 2009

Chimichurri en sås som kan vara marinad och glace

Den här satsen ger ca 1 liter. Chimichurri och den går fint att spara i kylskåp.
Ingredienser
2 1/2 dl olja
1 3/4 dl rödvinsvinäger
1 1/2 dl finhackad gul lök
2 - 3 pressade vitlöksklyftor
1 dl finhackad röd paprika
1 dl finhackad grön paprika
1 dl finhackad persilja
2 - 3 tsk torkad oregano
2 krm cayennepeppar, eller 2 - 3 stänk tabasco
2 tsk salt
1 1/2 - 2 krm nymalen (eller stött) svartpeppar

Tillredning
Vispa ihop olja och vinäger i en bunke. Blanda ner den finhackade löken, pressa i vitlöksklyftorna, rör om väl. Blanda i resten av ingredienserna och smaka av. Du kanske vill ha den ännu hetare med mer cayenne eller tabasco. Låt Chimichurrin stå och dra i rumstemperatur några timmar så att de olika krydd- och grönsakssmakerna hinner gå ihop innan du börjar använda den.

Lycka till .... Putte ....

Inga kommentarer: