söndag 17 januari 2010

Pålkudding...

...Tycker jag ju inte om mamma!! Men mormor hon gör små paket med kött i dom är goda, detta har ändrats i vuxen ålder nu åker både kålpudding och kåldolmar med. Konstig inledning på ett inlägg kanske, detta på grund av att jag käkat KÅLPUDDING i dag vilken höjdare.

Kålpudding och annan svensk husmankost kanske behöver en liten pusch framåt. Jag upplever att folk i min omgivning äter mindre av det typiskt svenska. Kanske tar det för lång tid att tillaga eller är det kanske för rustikt...

Har du något favorit recept på "svensk" husmankost får du gärna maila puttesgrill@gmail.com så kanske det kommer in här i bloggen

Min kålpudding innehåller
  • 750g vitkål

  • 400g blandfärs

  • 2 msk ljus sirap

  • 2krm lökpulver

  • 2krm krydd peppar

  • 2krm svart peppar

  • 1-2 krm salt

  • 1.5 msk oxfond

  • 3 dl vatten
Gör så här:

Strimla vitkålen och bryn den lätt i stekpanna, tillsätt sirapen att ta bort pannan från värmen. låt vitkålen kallna. Blanda färsen med kryddor och vitkålen och lägg detta i en ungsfast form. Mixa vatten och fond och häll detta över puddingen. Baka av i ugnen 175 grader 40 -50 min

Till slut vill jag tipsa om denna länk http://www.lanthandeln.se/ kan nog bli en höjdare när denna nätbutik är klar...

Lycka till

... Putte....

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!!

Detta ska jag göra!! Har aldrig provat men låter ju ganska smidigt!!
Något väldigt svenskt för mig som dank/jugge är isterband o dillstuvad potatis! Gilla verkligen isterband men den dillstuvade potatisen akn jag va utan!!

Kram Lina