söndag 16 oktober 2011

Avsluta helgen med husman med en twist

Då var huset tomt förutom mig själv och min älskade sambo. A har haft sina pysselvänner här från lördag till söndag. Dessa människor borde alla få uppleva, skratt och åter skratt ja så kan man beskriva detta gäng.

Jag har skött det gastronomiska och givetvis så blev det grillat. Hel karré, kyckling samt lax fanns på menyn i lördags kväll. Till detta serverades klyftpotatis, coleslaw, sallad och fetaost röra.

Så därför känns det gott avsluta helgen med lite svensk husmanskost med en twist. Pannbiff med lök, kokt potatis, kokta morötter och en gooooooo gräddsås.

Då kommer vi till själva twisten eller tipset om ni hellre vill. Traditionellt kryddas pannbiff med salt och peppar av något slag. Glöm det, biffarna skall kryddas enligt följande; salt, peppar och sambal oelek. Det är sambalen som gör det och är ett måste enligt A. Använd cirka 1 kaffesked till 500g färs, det blir toppen det....

::: Putte :::

1 kommentar:

netha sa...

Det var det godaste grillade karré jag ätit, allt var helt fantastiskt. Bra sammansatt och helt fantastiskt.
Tack, snälla för en helt fantastiskt helg hemma hos Er. Du vet vi kommer gärna igen. :-)