tisdag 7 februari 2012

Fy f..... för pulver Bea

Tänk så mycket kräsnare man blir när man börjar göra sin egen sås. Visst duger pulversåsen som nödlösning eller när man inte känner för att slå ihop sin egen. Här kommer ett bra recept, i alla fall enligt mig, på en god Bea-sås...

Reduktion
1 dl rödvinsvinäger
0,5 dl vatten
0,5 hackad gul lök
15 lätt krossade vitpepparkorn
1 tsk torkad dragon
kvistarna från 1 kruka persilja

Övrigt
4 äggulor
500 g smör
1 kruka persilja
Cayennepeppar

Gör så här
Se till att äggulorna är rumstempererade, smält smöret och ställ åt sidan för att svalna. Koka ihop reduktionen tills ca en tredejedels mängd av vätskan är kvar sila av och  ställ åt sidan en stund. Vispa samman reduktionen och ägggulorna till en äggkräm över ett vattenbad. Tillsätt det smälta smöret lite i taget och fortsätt vispa hela tiden. När såsen har fått den tjocklek du vill ha tillsätter du den fin hackade persiljan och smakar av med cayennepeppar.

OBS... Lika temperatur på ägg , reduktion och smör, samt en bra ballongvisp, det är hemligheten för att lyckas....

Lycka till

Inga kommentarer: