söndag 29 januari 2012

Smaksättare som sätter smak

I dag vill jag tipsa om smaksättare som verkligen sätter toppensmak på det mesta.

Västerbottensost
Helt klart nummer ett bland svenska ostar, även känd som den svenska parmesanen. Detta underverk kan man ha till mycket. Klassikern västerbottenspaj eller varför inte lite i potatismoset på plankan. Här kommer tips på en röra som är toppen på "lyckemackan" eller i bakpotatisen...

Västerbottenröra med kräftstjärtar
2 dl riven västerbottensost
1- 1 1/2 dl turkisk eller mezeyoghurt
2 dl kräftstjärtar
1 dl skuren purjolök
Blanda allt och smaka av med salt, peppar och cayennepeppar...

Sambal Oelek
Kanske mest känd som den starka röran i burken på kinakrogen. Sambal går t.ex att ha i köttbullarna, för vem är inte trött på köttbullar som är smaksatta med kryddpeppar. Här hemma kör vi köttbullar med sambal, lökpulver, salt och peppar, vilket blir super gott...

::: Putte:::

Inga kommentarer: