Detta behöver du
1 äggula1 vitlöks klyfta
1,5 rödlök
ca 1 dl solrosolja
ca 1 dl rapsolja
1 msk vinäger av valfri sort
1 msk dijonsenap
2,5 dl crème fraiche
3 st äpplen (jag använder pink lady)
ca 1 kg färsk potatis
1 knippe gräslök
svartpeppar
salt
Så här gör du
Se till att ägget och oljan är rumstempererade. Lägg äggula och riven vitlök, senap och vinäger i en skål och vispa ihop till ett lätt skum.
Börja tillsätta olja i en tunn stråle, var försiktig med oljan till att börja med.
När bladningen har tjocknat till en majonnäs tillsätter du creme fraiche.
Skala och hacka rödlök och äpplen och lägg ner i blandningen.
Tärna den kokta potatisen och blanda ner.
Tillsätt fin hackad gräslök och smaka av med salt och rikligt med grovmalen svart peppar.
LYCKA TILL
*** Putte***
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar