Det här behöver du:
4 kycklingfiléer
0,5 dl rapsolja
0,5 dl balsamvinäger
1 msk flytande honung
1 krm svartpeppar
1 vitlöksklyfta (riven)
3 msk hackad färsk oregano (eller 0,5 tsk torkad)
0,5 dl balsamvinäger
1 msk flytande honung
1 krm svartpeppar
1 vitlöksklyfta (riven)
3 msk hackad färsk oregano (eller 0,5 tsk torkad)
3 msk hackad färsk timjan (eller 0,5 tsk torkad)
0,5 tsk salt
Så här gör du:
Så här gör du:
Bryn kycklingen så att den får färg.
Salta och peppra kycklingfiléerna.
Låt den gå färdigt i ugn (till 70 graders innetemperatur) på 150 grader. Köttet ska ej vara rött eller
rödrosa i mitten men ej heller överstekt för då blir kycklingen
torr.
Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke (vänta med salt i marinaden om du ska marinera länge eller över natten).
Skiva kycklingfiléerna mot fibrerna i ca 0,5 cm tjocka skivor och lägg i en form.
Skeda över marinaden.
Kycklingen kan serveras direkt, men den blir godast om den får stå några timmar eller allra helst över natten.
Garnera kycklingen med färska örter som basilika, timjan och/eller oregano vid servering.
Lycka till!
:::Putte:::
2 kommentarer:
Ska testa denna kyckling, låter gott. Testar då potatis sällade med.
Ha en trevlig kväll. Theresia ( Annika vet vem jag är)
Ska testa denna kyckling, låter gott. Testar då potatis sällade med.
Ha en trevlig kväll. Theresia ( Annika vet vem jag är)
Skicka en kommentar