Finns inte mycket som slår grillad färsk potatis, gott till grillat kött men att bara käka som det är.
Detta behöver du
kokt färsk potatis ( obs koka bara 10 min)
Olja, typ jordnöt eller solros
Svart peppar
Flingsalt
Torkad timjan
Grill spet
Gör så här
Skrubba potatisen och koka i 10 min. ta den ljumna potatisen och lägg den i en bunke, häll över olja och se till att alla potatisen får lite olja på sig. Krydda med timjan och svart peppar. Trä upp potatisen på spätt och grilla dem tills de fått en fin yta.
Allioli
1
st
äggula
1 msk rödvinsvinäger
2 st vitlöksklyftor
Salt, efter smak
Svartpeppar, nymald efter smak
2 -3 tsk starkt paprika pulver
1 dl jungfruolivolja, mild eller fruktig
1 dl solrosolja
1 msk rödvinsvinäger
2 st vitlöksklyftor
Salt, efter smak
Svartpeppar, nymald efter smak
2 -3 tsk starkt paprika pulver
1 dl jungfruolivolja, mild eller fruktig
1 dl solrosolja
Gör så här
Vispa ihop äggulan med rödvinsvinägern
Pressa ner vitlöksklyftorna och tillsätt salt, svartpeppar, paprika pulver
Tillsätt sedan oliv- och solrosoljan i en tunn stråle samtidigt som du vispar kraftigt.
Alliolin ska vara silkeslen och tjock i konsistensen.
Servera tillsammans med den grillade potatisen.
1 kommentar:
Tack för en bra blogg - jag gillar också att grilla precis som du! Vi kanske skulle ha ett länkbyte?
må väl!
Skicka en kommentar