söndag 30 september 2012

Perfekta förrätter (enkla att göra goda att äta)

Här kommer tips på tre goda och enkla förrätter ni kan ha till dagens middag. Grunden till alla tre är att det finns baguette och smör att steka i hemma. Alla tre skall således serveras på skivad och  smörstekt baguette

Tapenade
detta behöver du
ca 300 g svarta oliver
1 vitlöksklyfta
8 soltorkade tomater (zetas i balsamvinäger)
skal från 1 citron
saft från ½ citron
1 krm grovmalen svartpeppar
3 msk olivolja

Så gör du
Kör allt i matberedaren! Dela upp satsen i två och tillsätt 1/4 finhackad jalapeno till den ena satsen.

Salsa med soltorkad tomat och baby mozzarella
Detta behöver du
10 soltorkade tomater
10 baby mozzarella
1 rödlök
6-8 blad färsk basilika
svart peppar och salt

Så gör du  
hacka tomater och rödlöken fint, kvarta mozzarella ostarna. Strimla basilikan och blanda väl och smaka av med salt och peppar 

Klassisk toast skagen 
Detta behöver du 
2 dl räkor, handskalade,
grovhackade
2 msk hackad rödlök
3 msk hemgjord majonnäs
3 msk crème fraiche
2 msk hackad dill
2 citronklyftor
2 dillkvistar
Salt och nymalen vitpeppar
2 tsk löjrom eller annan rom (valfritt)
Så gör du
grovhacka räkorna men spara några hela till garnering. Lägg i en skål.
Blanda räkorna med majonnäs och crème fraiche.
Skala och hacka rödlök. Tillsätt till räkorna.
Hacka dill fint och tillsätt den.
Smaka av räkröran med salt och vitpeppar.
Lägg upp på tallrik.
Skeda upp räkröran på de smörstekta bröden.
Garnera med några hela räkor, en brödtriangel var, dillkvist och citronklyftor.

LYCKA TILL...

::: Putte:::

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för dem! Ska testa tapenaden, har massa oliver hemma! Lina

Amy's piece of cake sa...

Mums för tapenade!