I söndags var det då dags för en dag i den underbara gastronomins tecken. Vi var fyra matbloggare/matnördar som inbjudits av LRF och årets kock till denna resa. Med på resan var även Viktor Westerlind årets kock 2009 och guldmedaljör vid sista matlagningsOS och Anna Werbitsch från LRF.
Bonden Göran Roman och Anna Werbitsch från LRF |
Bonden Göran och våran kock för dagen Viktor Westerlind |
Staffan Rudenstam förklarar och bloggaren Amy noterar |
Eller vad sägs om denna meny??
Soppa på tratt kantareller med rökt sidfläsk av svensk rapsgris
Extralagrad Prästost
Surdegsbröd
Nykärnat smör
Extralagrad Prästost
Surdegsbröd
Nykärnat smör
Grönsallad med hyvlade morötter
Saltbakad Rotselleri
Timjanstekt svensk biff med frasig kappa
Ostcréme med ättika
Steksky med brynt smör
Saltbakad Rotselleri
Timjanstekt svensk biff med frasig kappa
Ostcréme med ättika
Steksky med brynt smör
Chocklad creme med kanel och råsocker stekta svenska äpplen
En mätt och nöjd bloggare och en kock som börjar bli trött på våra kameror |
Väl hemma var det mycket intryck att smälta och kunskap att begrunda. Tacka alla som var med och gjorde denna dagen till en toppen dag. Tack Anna från LRF som valde ut mig som bloggare och tack Viktor för den "överstyft" goda maten, tack Håkan, Heidi och Amy tre nya blogg vänner. Och det största tacket till min älskade hustru som släppte i väg mig på vår ett åriga bröllops dag
1 kommentar:
Härligt blogginlägg och du fick med att jag noterade flitigt där ;)
Trevligt att ses!
Skicka en kommentar