tisdag 13 november 2012

Bonde+kock+bloggare = sant

                       Fyra matbloggare och en guldmedaljör i matlagnings OS är ingen dålig kombo...

I söndags var det då dags för en dag i den underbara gastronomins tecken. Vi var fyra matbloggare/matnördar som inbjudits av LRF och årets kock till denna resa. Med på resan var även Viktor Westerlind årets kock 2009 och guldmedaljör vid sista matlagningsOS och Anna Werbitsch från LRF.

Bonden Göran Roman och Anna Werbitsch från LRF
Vi började vår dag på Säby gård vid vackra landsjön. Där fick vi information om deras ekologiska produktion av nöt djur och lamm. Man har ju hört frasen lyckliga kor och ej stressade djur och detta stämmer in helt på Säby gård. För mer info om gården och deras kött lådor som de säljer kolla in deras hemsida www.saby-gard.se
Bonden Göran och våran kock för dagen Viktor Westerlind
Efter en stund av diskussioner runt ett trevligt och gott fika begav vi oss till Rudenstams frukt odlingar där vi fick kunskap och historia omkring odlingarna och svenska äpplen.
Staffan Rudenstam förklarar och bloggaren Amy noterar
På Rudenstams odlingar finns även en trevlig gårdsbutik som jag tycker ni skall besöka om ni har vägarna förbi. På rudenstams intog vi också vår lunch som tillagades av Viktor Westerlind, och denna lunch kan bara beskrivas som helt underbar.


Eller vad sägs om denna meny??

Soppa på tratt kantareller med rökt sidfläsk av svensk rapsgris
Extralagrad Prästost
Surdegsbröd
Nykärnat smör

Grönsallad med hyvlade morötter
Saltbakad Rotselleri
Timjanstekt svensk biff med frasig kappa
Ostcréme med ättika
Steksky med brynt smör

 Chocklad creme med kanel och råsocker stekta svenska äpplen 

En mätt och nöjd bloggare och en kock som börjar bli trött på våra kameror
Väl hemma var det mycket intryck att smälta och kunskap att begrunda. Tacka alla som var med och gjorde denna dagen till en toppen dag. Tack Anna från LRF som valde ut mig som bloggare och tack Viktor för den "överstyft" goda maten, tack Håkan, Heidi och Amy tre nya blogg vänner. Och det största tacket till min älskade hustru som släppte i väg mig på vår ett åriga bröllops dag

1 kommentar:

Amy's piece of cake sa...

Härligt blogginlägg och du fick med att jag noterade flitigt där ;)
Trevligt att ses!